Pļavnieki:
+371 25402502

Purvciems:
+371 25608535

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Kaķēni

Kaķēna ienākšana jaunajās mājās.

Tas ir aizraujošs piedzīvojums, taču vislabāk to darīt tik mierīgi cik tas vien ir iespējams! Kāpēc gan tā? Tādēļ ka jāņem vērā milzīgais stress ko pārcieš kaķēns pirmajās dienās ienākot jaunajā mājā, piemēram:

  • Atšķiršana no mātes;
  • Cita vieta, kas ir pavisam sveša;
  • barības maiņa, u.c.

Pārnesot kaķēnu mazuli mājās būtu vēlams ieplānot ilgāku laiku mājās ko variet pavadīt kopā. Tās var būt brīvdienas vai pat neliels atvaļinājums! Jāapbruņojas ar lielu pacietību, jo sākumā kaķēns var būt nedrošs iespējams gribēs pat paslēpties zem gultas. Šajā gadījumā nevajadzētu censties par katru “cenu” izmānīt vai izvilk ārā. Nogaidiet, kad viņš pats atradīs ar jauno atmosfēru, nomierināsies un sāks pats pēc savas gribas pakāpeniski iepazīt apkārtni.

Ja ir iespēja atvēliet kaķēnam sākumā vienu istabu, kur viņam netraucēs citi dzīvnieki vai mazi bērni. Tiklīdz ir apgūta teritorija iepazīstiniet ar guļvietu, rotaļlietām, barības un ūdens traukiem kā arī tualetes kastīti.

Pirmās 8-12 nedēļas kaķēnam jāpavada kopā ar māti un citiem kaķēniem. Šis laiks ir ļoti svarīgs kaķēna veselībai, zīžot mātes pienu tie saņem imūnvielas, kas pasargās no slimošanas iegūstot pirmo imunitāti! Palīdz socializēties un nodibināt attiecības ar citiem dzīvniekiem un cilvēku, iemācīsies ēst sauso barību, izmantot kastīti nokārtojot darīšanas. Barībai (sausajai) ir jābūt pieejamai patstāvīgi kā arī svaigam ūdenim. Ja notiek sausās barības barības maiņa tad pārejai jābūt pakāpeniskai. Veco barību jaucot kopā ar jauno pakāpeniski to pilnībā aizstājot. Vidēji tās ir 7-10 dienas. Ieteiktu šajā atbildīgajā laikā barību papildināt ar papildu probiotikām, kas pasargās mazos no gremošanas trakta problēmām (visbiežāk tā ir caureja) un nodrošinās labu imunināti! Piemēram droši variet izmantot  Purina® Pro Plan® Feline Fortiflora® (Probiotiska piedeva) visa vecuma kaķēniem.

Teksta autore

Veterinārārste M.Milča


Veterinārā klīnika Pļavnieki
Brāļu Kaudzīšu iela 19, Rīga, LV-1021
tālr.: 67650518, mob. 25402502

Veterinārā klīnika Purvciems
t/c “Minska”, Nīcgales iela 2, Rīga, LV-1035
tālr.: 67561362, mob. 25608535

BT Kapital SIA

Reģ.nr.40003954588

E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Adrese: Nīcgales 2, Rīga, LV-1035

© 2024 Visas tiesības aizsargātas Veterinārā klīnika Lion