Pļavnieki:
+371 25402502

Purvciems:
+371 25608535

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Senjori

Barības izvēle suņiem senjoriem

Laika gaitā noteikti esiet jau izstrādājuši savam sunim piemērotu diētu un labi zināt, kas der vai neder jūsu mīlulim. Taču jāņem vērā fakts, ka sunim novecojot jāmaina arī ēdienkarte.

Tam vairs nav nepieciešams tik bagātīgs proteīnu daudzums.Dzīvniekam novecojot var mazināties aktivitāte un palēlināties metabolisms, kas savukārt var novest pie liekā svara problēmām. Tās savukārt aiz sevis velk daudz un dažādu veselības problēmu jūgu!

Mūsdienās barību izvēles klāsts ir milzīgs!

Kā neapjukt plašajā klāstā un piemeklēt to kas būs piemērots?

Tas ir izdarāms samērā vienkārši!

Dodieties vizītē pie veterinārārsta uz profilaktisko klīnisko apskati! Vetārsts vienmēr palīdzēs! Izvērtēs suņa veselības stāvokli, pēc kura vadoties varēsiet attiecīgi piemeklēt barību bez raizēm.

Teksta autors

Lion veterinārās klīnikas administratore/veterinārārsta asistente

Inga Lismane


Aktivitātes vecumdienās

Pirmās novecošanas pazīmes var būt tempa palēlināšanās un enerģijas samazināšanās. Tikai tāpēc, ka suns sāk novecot nav jāpārtrauc ierastās nodarbes un aktivitātes! Ļaujiet sunim ievērot savu dabisko tempu, vienkārši nomainiet fiziskās un mentālās dabas stimulus.

Suns var spēlēties visu mūžu, taču jāpiedomā, kā rotaļā samazināt fizisko slodzi. Ja Jūsu mīlulis nespēj vairs palekties pēc bumbas, izgudrojiet citas spēles. Piemēram spraigās aktivitātes aizstājot ar tādām, kas uztur možu suņa prātu. Kā piemērs var būt paslēptu priekšmetu, kārumu meklēšana. Ja Jūsu sunim patīk ūdens, tad peldēšana ir lieliska nodarbe pat suņiem kas cieš no artrīta, jo ūdenī dzīvnieku neapgrūtina paša svars. Tomēr jāuzmanas ar ūdenstilpnes izvēli. Spēcīgas straumes jaunam, stipram sunim ir tīrais sīkums, turpretī senjoram var izrādīties nepārvaramas!

Teksta autors

Lion veterinārās klīnikas administratore/veterinārārsta asistente

Inga Lismane


Barības piedevas un vitamīni,vai tas ir nepieciešams sunim vecumdienās?

Pastāv uzskats, ka sunim, kas saņem veselīgu, sabalansētu un kvalitatīvu pārtiku tas nav nepieciešams. Ja tā labi padomājam , tad tomēr šāds uzskats izraisa šaubas, jo ir skaidrs, ka piemēram komerciālā suņu barība ražošanas procesā zaudē daudz vitamīnu un minerālvielu. Tāpēc sunim kuram tiek dota šāda barība tomēr būtu jāsaņem papildbarības.

Saskaņā ar citu viedokli visi iespējamie barības bagātinātāji sunim nāks tikai par labu un palīdz dažādu hronisku slimību profilaksē. Tomēr ņemiet vērā ka suņa organisms un vajadzība pēc vitamīniem un minerālvielām nav visiem vienāds! Tas kas vajadzīgs un nepieciešams vienam senioram sunim nebūt nav nepieciešams otram. Ja jūs ieinteresē kāds no papildbarības veidiem, vispirms tomēr konsultējieties ar veterinārārstu!

Jebkurā no šiem viedokļiem ir svarīgs viens, konsultācija ar veterinārārstu un regulāras profilaktiskās apskates kurās tad arī tiks izvērtēts kas tieši ir vislabākais jūsu mīlulim!

Teksta autors

Lion veterinārās klīnikas administratore/veterinārārsta asistente

Inga Lismane


Veca suņa kopšana

Ja jūsu suns no kategorijas “novecojošs” pārgājis uz kategoriju “vecs”(vecums no 8-14gadiem), tas jākopj daudz uzmanīgāk nekā kādreiz.Ir pienācis laiks atmaksāt suņa sniegto prieku.

Kam noteikti pievērst uzmanību apkopjot suni senioru?

Pievērsiet uzmanību tālāk minētajām lietām un par visām izmaiņām konsultējieties ar veterinārārstu!

  • Suņa zobiem ir jāizskatās tīriem, bez aplikuma, elpai jābūt svaigai.

Veciem suņiem bieži gadās smaganu slimības, kas var izraisīt zobu izkrišanu. Reizēm tas var liecināt pat par ļoti nopietnām veselības problēmām. Aplūkojiet suņa muti un pārbaudiet vai tajā nav pūtīšu un čūlu, vai zobi ir labā stāvoklī!

  • Pārbaudiet, vai suņa ķepas ir tīras, to spilventiņi elastīgi un nagi pareizajā garumā.

Pēdu spilventiņi vecākiem suņiem var kļūt biezāki kā rezultātā sagādā diskomfortu. Tos iespējams apstrādāt ar īpašiem mitrinātājiem, kas nopērkami pie veterinārārsta. Ja suns pārvietojas mazāk, nagi, iespējams būs jāapgriež, lai gan nekad to neesiet darijuši!

  • Pārbaudiet suņa elkoņu ādu.

Ja tā sacietējusi, izmantojiet mitrinātājus kurus ieteiks veterinārārsts.

  • Sukājot suni, pārbaudiet vai zem ādas nav sabiezējumu vai pietūkumu.

Vecākiem suņiem gandrīz jebkurā ķermeņa daļā var izveidoties cistas vai tauku kamoliņi. Lai gan lielākā daļa parasti ir labdabīgi, visi jaunveidojumi jāatrāda veterinārārstam!

  • Pārbaudiet apmatojumu.

Laika gaitā kažoks var zaudēt spožumu un biezumu. Eļļas preperāti var uzlabot tā stāvokli, taču par tiem pirms iegādes vēlams konsultēties ar veterinārārstu.

Teksta autors

Lion veterinārās klīnikas administratore/veterinārārsta asistente

Inga Lismane


Veterinārā klīnika Pļavnieki
Brāļu Kaudzīšu iela 19, Rīga, LV-1021
tālr.: 67650518, mob. 25402502

Veterinārā klīnika Purvciems
t/c “Minska”, Nīcgales iela 2, Rīga, LV-1035
tālr.: 67561362, mob. 25608535

BT Kapital SIA

Reģ.nr.40003954588

E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Adrese: Nīcgales 2, Rīga, LV-1035

© 2024 Visas tiesības aizsargātas Veterinārā klīnika Lion